domingo, 13 de octubre de 2013

EXPOSICIÓ "ALÍCIA AL PAÍS DE LES MERAVELLES" A LA BIBLIOTECA PÚBLICA DE LLEIDA


En una part de l'àrea Infantil de la Biblioteca Pública de Lleida, es va realitzar una exposició sobre el conte "Alícia al país de les meravelles".


Aquesta zona estava decorada amb dibuixos de diferents versions del relat i dividida en diferents zones les quals cadascuna tractava aspectes diferents com:


1. COM VA SORGIR EL RELAT?

Una tarda de l'any 1862, Lewis Carroll, un amic seu, Alícia i les seves dues germanes, Lorina i Edith, van fer un passeig en barca pel riu Tàmesi. Va ser allí quan Carroll va explicar una història sobre les aventures d'una nena anomenada Alícia que havia caigut pel cau d'un conill.
Després, ell mateix va escriure i il·lustrar aquesta història la qual va ser publicada per primer cop al 1865 amb il·lustracions de John Tenniel.


2. QUÍ ÉS LEWIS CARROLL?

Lewis Carroll és el pseudònim de Charles Lutwidge Dogson qui va néixer a Dsresbury, Cheshire, el 27 de gener de 1832.

Va estudiar a Chirst Church, una de les escoles més prestigioses de la ciutat d'Oxford, on després va treballar com a professor de matemàtiques durant 26 anys. A més de ser professor, va ser escriptor i un amant del dibuix i fotografia. és conegut com un dels fotògrafs més importants de l'època.
Al Christ Church va conèixer a l'Alice, filla del seu amic, el degà Liddell. Alice va ser la que el va inspirar per esciure el llibre Alícia al país de les meravelles.
Les seves obres més conegudes són: Alícia al país de les meravelles (1865) i Alícia a través del mirall (1871).
A més a més dels llibres, també va publicar diversos treballs matemàtics que va signar com a Charles Lutwidge Dogson. El pseudònim de Lewis Carroll només l'utilitzava en el seus treballs literaris.
Els seus jocs preferits eren els escacs, les cartes, el críquet i els jocs de lògica i matemàtica. Aquestes aficions es veuen reflectides en alguns capítols del llibre d'Alícia.
El 1881 va deixar d'impartir classes però va seguir vivint a la residència de l'escola, fins que va morir el 1898.




3. QUÍ ÉS ALICE LIDDELL?

És la nena que va inspirar a Lewis Carroll per escriure el llibre d'Alícia. Ella i la seva família vivien al Christ Church, on el seu pare era degà i allí, va ser on va conèixer a Carroll. 
Aquest va establir molta relació sobretot amb Alice i les seves germanes. 








4. DIFERENTS VERSIONS DEL RELAT.

La part més cèntrica de l'exposició oferia diferents llibres sobre Alícia perquè la gent pogués gaudir de tots els relats que disposava la Biblioteca . 








5. DIFERENTS ITINERARIS PER TREBALLAR ASPECTES DEL RELAT.


La Biblioteca disposava de diferents panells dividits en tres itineraris els quals tractaven de tres temes diferents. Aquests temes són: Objectes i utensilis, jocs, curses i diversions i animals fantàstics.
La barreja que fa Carroll de somni i realitat, li permet construir un món imaginari ple d'animals i objectes fantàstics, de diversió i fantasia mitjançant els jocs.

Mitjançant aquests itineraris podem treballar objectes o aspectes del conte d'Alícia també existents en la realitat. Es poden treballar en una aula, o en qualsevol lloc a partir de jocs i activitats.


No hay comentarios:

Publicar un comentario